Öne Çıkan Yayın

Bir "at izi it izi" hikayesi

Reina saldırısının katilinin aranma süreci, Susurluk kazası sonrası dönemin popüler isimlerinden Yeşil lakaplı Mahmut Yıldırım ile i...

24 Haziran 2014 Salı

AKP'nin "Ters Köşe Yapabiliriz" Dediği Cumhurbaşkanı Adayı Açıklıyorum!

Soruyorum size ey halkım!
(büüyünce ben de cumhurunbaşı olcam şimdiden prova yapıyom)

Mısır'da doğmuş, büyümüş, orada okumuş, Prof. olup İslam alemine mümin kazardırmış bir zat, aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı'na başkanlık yapmış, İslam üzerine bir sürü eser yazmış, fevkalade muhafazakar, kesinlikle 'sunni', Arapbacıların, gacıların, hacıların, hocaların, kanduralıların, şalvarlıların yanında, kravatlıların, papyonluların, Police güneş gözlüğü takıp hava atan kaslı ve hızlı ve sert bakışlı ve zalım Amerikan istihbaratçılarının, bürokratlarının, diplamatlarının, saykopatlarının gözüne girmiş, yanağından makas aldırmış, aynı sofrada osurduğunda "hay... deyip, sonra neyse, o da bizden" denecek kadar kendisine tölerans gösterilmiş olan bir insan evladını AKaPe cumhurbaşkanı adayı gösterseydi, bugün neçe olurdu halımız?
Ey gurban sana direm!
Neçe olurdu?

Şimdi Tayyip'in adaylığına karşı çıkardığımız çıngarın aynısını o zatı muhterem şahıs için de çıkartmaz mıydık?
çıkaaaaaarrrtııııırrrrdıııııııııııııııkkkkkk! dediğinizi duyar gibiyim. (ya da biraz sıyrık olduğum için gaipten sesler duyuyorum. o da olmadı işime bu cevap geliyo yazının devamı için, bi durun aq)
Neyse...

Sadete gelecek olursak;
Tayyip efendi, didiydi ya "cumhurbaşkanı adayımız konusunda ters köşe yapabiliriz" ahan da o ters köşeyi şu an buradan Akğ partinin en antipatizitanı (sempazitanın değili) olarak ben açıklıyorum:

Tayyip efendi baktı ki, Cumhurun başına geçtiği zaman söylediklerini "emr-ü ferman yüce padişahımızındır" nidalarıyla göğsünde yumuşatıp güzel bir plaseyle hayata geçirecek ortam olmayacak altında. Üstüne üstlük üstün zekalı yavruceğizi Bilal'ine Şehrizar'da, orada burada eritmesi için yeni yeni 100 milyon dolarları Cumhur efendi olduğunda veremeyecek, vaz caydı bu sevdadan. "biz böyle iyiymişik la" dedi ve boşbakan kalmaya devam etmeye karar verdi.
E, o zaman bu cumhurun başına bi baş lazım, kim ola ki acep?

Bilo (arınç) olmaz! Çok yauvşak, ağlamaktan kanunları imzalayamaz. hem onun kendine has bi öz kütlesi var.
Hüso (çelik) hiç olmaz, Kürdo...
Numan efendi? Çakma akğ partili o da... Satabilir her an, güven vermiyo..

Dolayısıyla ortamdaki kendine uygun en güzel meyvayı en dişli gözüken ama özünde en tırt olan rakibi CeHaPe sofraya koymuşken, herkeşlerden evvel Tayyip efendi diş uzatıp ısırmaya karar verdi.

Eveeettt, doğru tahmin ettiniz, tam da bunu diyordum işte:
Ekmel Bey'in lopundan bir ısırık alarak, "Benim de Cumhurum Ol gadasını aldığım" diye beyanatlar verecek Teyyipciğim.

Hadi hayırlısı...

CeHaPe, uğraştı, didindi, hazırladı, püşürdü, sofraya koydu, lakin kokusuyla yetinecek gibi görüküyo. Çünkülüm, Ekmel Efendiden Cumhura baş olursa, Mevcut Noterimiz Apocan Gül'den pek bi farkı olmayacek besbelli.
Gundhi* Kemal'e de sağlam kapak olur o zaman bu ha! Artık köyüne döner gidiklerini otlatır, köylülerle 52, pişpirik, okey falan oynar, arazilerin çöğürmesini almadırmadı diye mıhtarla küs düşer de muhtarın evinin yanındaki çeşmeden su almaya gitmez, teee karşı mezraya gider su almaya, soran köylülere de "oranın suyu daha güzel" diye yalan atar. Ama köylüler Ekmel Bey olayını unutmadıkları için "tanısan sen de seversin mıhtarı Gundhi Kemal" derler

Devlet bey de, gider ismini değiştirir İllet falan yapar. Kendinden utanır, insan içine çıkamaz. Klasik Mercedes'i garajda çürür gider de, bi gören olur diye sokağa çıkaramaz.

öyle yani.

AKĞ Parti'nin yeni cumhurbaşkanı Ekmel Bey, vatana millete, ya da ümmete, islam alemine hayırlı uğurlu olsun.
hevesi kursağında kalanların da hıyarı tuzlu olsun ;)  


Gundhi: Kürtçe'de köylü anlamına gelen gundi (nasıl yazılıyor bilmiyorum) ile Kılıçdaroğlu'na yakıştırılan Gandhi isminin aynı tencerede yağsız tuzsuz pişmesi sonrası ortaya çıkmış bir benzetmedir. Saygılarımla...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder