Öne Çıkan Yayın

Bir "at izi it izi" hikayesi

Reina saldırısının katilinin aranma süreci, Susurluk kazası sonrası dönemin popüler isimlerinden Yeşil lakaplı Mahmut Yıldırım ile i...

27 Şubat 2014 Perşembe

Fortçu Siyaset Üzerine

Ahmet Hakan'ın bugünkü (27 Şubat 2014) yazısını okumak lazım. 

Liberal muhafazakar olan bu adamın yazısı bile şu an "muhalefet" geçinen birçok partiden, o partinin sözde popüler siyasetçilerinden daha iyi muhalefet içeriyor. 

Bu günlere kaldık yani... Her devrin adamları, adamı oldukları devri muhaliflerinden daha iyi eleştiriyor. 

Özünde tüm kapılar aynı yere çıkıyor. Fikir yok, söz çok... 

Fikir ve bilgi olmadığı için yeni ve ikna edici söylem geliştiremiyorlar. Bu da, muhalefetin zayıf kalmasına neden oluyor. Zayıf muhalefet, ardına kitleleri katamıyor. Ardında kendine inanan bir kitle olmadığı bilen muhalefet, zar-zor zapt ettiği mevkilerden de olmamak için ne yardan ne serden mantığıyla taarruz yerine, 'amiyane' tabirle sürtünmekle yetiniyor. 

Özünde, Fortçu siyasetçi bunlar... İktidardan korkuyorlar, iktidar olmaktan hepten korkuyorlar. Nasıl iktidar olunur bilmiyorlar. "Ben ufaktan dokundurayım da 'adam' desinler" diyorlar. 

Sonra da halkın sopası sırtlarından eksik olmuyor. Üstüne kalkıp geçen Devlet Bahçeli'nin Yozgat mitinginde söylediği gibi, "Siz bize belediye başkanı verdiniz, milletvekili verdiniz, şimdi niye vermiyorsunuz? N'oldu da küstünüz bize?" diyor. 

Niye küstüler size, ortada... 

Bir an dur ve bi aynada kendine bak...

Anlarsın! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder